Ensimmäinsen kerran kävin Manner-Espanjassa vuonna 2006. Ystäväni oli Deniassa sukulaisensa asunnossa talonvahtina. Sain kutsun tulla viikoksi hänen seurakseen. Espanjan kokemukseni ennen sitä rajoittuivat muutaman viikon pituisiin Kanariansaarten lomamatkoihin. Ihastuin Deniaan sen verran, että mielen sopukoihin jäi pieni haave. Ehkä joskus kun työelämä jäisi taakse voisi olla ihan mukavaa viettää Espanjassa pidempiäkin aikoja.

Seuraavana syksynä ilmoittauduin iltalukion espanjankielen opiskelijaksi. Mitenkään tietoisesti en asiaa vuosiin suunnitellut. Työelämän jäätyä taakse, lasten kotoa muuton jälkeen ja Espanjan tuntemuksen lisääntyessä huomasin, että tulevaisuuden suunnitteluun tuli mukaan vanha haave lämpöisistä talvikuukausista auringossa. Yhä useammin huomasin eksyväni suomalaisille Espanjan asuntojen vuokrasivustoille. Kävimme mieheni kanssa myös parin viikon reissulla Fuengirolassa. ”No ei ehkä sittenkään” oli kummankin mielessä sieltä palattuamme.

Mukavien yhteensattumien summana saimme kuitenkin vielä tuttavien kautta  vinkin, että aika lähellä Deniaa on Torrevieja niminen kaupunki, jossa on heidän tuttavillaan asuntoja välittävä yritys. Kokeillaan vielä  kerran, vuokrataan pariksi kuukaudeksi kämppä ja jos ei ”nappaa” ostetaan uudet untuvatakit ja pysytään kotona.

No ne takit jäi ostamatta! Kiitos Torreviejan, ja erikoisesti siellä tapaamiemme mukavien suomalaisten ansiosta, meistä tuli kahden kodin kansalaisia.

(Tuon alla olevan kukkakuvan otin meidän Fuengirolan reissulta kun vierailimme Cordoban kuuluisilla  patiofestivaaleilla. Jokavuotinen tapahtuma toukokuussa ansaitsee uudenkin tutustumisen.

Kirsti,
PS: sivuston ylävalikossa on osio, joka on tarkoitettu vain minun käyttöön ja siten salasanasuojattu. Laitan sinne tietoja uusista mahdollisista retkikohteista vinkiksi itselleni. Valitan tätä, en osannut laittaa sitä piiloon lukijoilta

Saat viestin uusista postauksista lisäämällä sähköpostisi

Follow by Email