Alcalá del Júcar

Albaceten maakunnassa Kastilia-La Mancha -itsehallintoalueella.

Nimestä voi jo päätellä, että tämä kaunis kaupunki sijaitsee Júcar-joen rannalla, joki tekee kaupungin kohdalla mutkan ja se jää ikäänkuin joen kainaloon. Nimen toinen osa Alcalá tarkoittaa arabiaksi linnaa. Linnakin siis löytyy kaupungin korkeimmalta kohdalta. Kaupungin talot on rakennettu vuoren rinteelle. Kapeat kadut nousevat linnaa kohti, jyrkkiä portaita riittää. Ylhäältä on mahtavat näköalat alas joen rantaan.

Linna on peräisin almohadien aikakaudelta 1100-luvulta. 1213 sen ja kaupungin valloitti kristityille kuningas Alfonso VIII.

Alcalá del Júcar on kuuluisa luola-asunnoistaan ja lukuisista luolistaan, jotkut niistä monen sadan metrin pituisia. Kun kävin kaupungissa tutustuin myös näihin luoliin. Yhtä luolaa pitkin pääsi kulkemaan läpi koko vuoren kaupungin toiselle puolelle.

Mielenkiintoinen erikoisuus oli kaupungin kuuluisa taiteilija Juan José Martínez García paremmin tunnettu nimellä el Diablo, paholainen. Hän on kerännyt luolastoonsa omaa taidettaan ja todella eriskummallisia esineitä.

Kylä on myös saanut kolmannen palkinnon kilpailussa, jossa palkittiin paikkoja parhaasta valaistuksesta. Ensimmäisen ja toisen palkinnon voittajat olivat Eiffel-torni ja Istanbulin suuri moskeija. Ehkä vielä joskus matkaan katsomaan yöllistä Alcalá del Júcaria. Kaupunki on myös julistettu vuonna 1982 Conjunto Histórico Artístico kohteeksi.

Kommentoi