Välimeren metsäretki

Campoamar Costa Blanca

Kävimme mukavalla kävelyreitillä Campoamarissa olevan Las Colinas Golf radan läheisyydessä. Siellä pystyi hyvin tutustumaan välimerelliseen metsään hyvin merkityllä reitillä. Tai reittejä on kaksi, toinen noin 3 km ja toinen 5 km.

Noin 20 km päässä Torreviejasta

Paikalla oli hyvät opasteet ja myös reitin varrella penkkejä, joissa voi istua, ihailla kasvillisuutta ja syödä evaitä.

Välimeren metsätyyppi

Välimerellisessä metsässä on sekä ikivihreitä että lehtensä pudottavia puita.

Tämä metsätyyppi on juuri Välimeren ilmaston tyypillinen metsä. Välimeren alueiden ulkopuolella samaa metsätyyppiä on myös Chilessä ja Kaliforniassa.

Tyypillistä tälle metsämuodolle on tavallaan katoksena olevat puut, niin lehti kun mäntypuutkin ja pohjana sitten nurmi ja pensaskasvit. Tämä kulkemamme reitti oli hyvä esimerki tälläisestä metsästä.

Nyt keväällä metsä täyttyi väreistä ja tuoksuista. Olisin kaivannut reitin varrelle kasveista kertovia infotauluja. Kovin vähän tunnistin kasvien nimiä, mutta sitä enemmän niitä kuvasin. Rosmariinin ja timjamin olin tunnistavinani, tuoksu ainakin oli tuttu. Rosmariini on muuten yksi eniten käytetty aromaattinen yrtti maailmassa.

Polkua oli osin rakennettu kivimuurein - hyviä piilopaikkoja käärmeille, jäniksille ja pikkueläimille, joita siellä kuulema myös paljon on. Me emme tavanneet ketään emmekä mitään kiertäessämme tuota 5 km reittiä. Polkujen pohja ei osin ollut kovin hyvässä kunnossa. Paikoin oli paljon irtokiviä, jotka lipesivät helposti jalan alta. Suosittelenkin hyviä kenkiä.

Linkki Uusi Costa Blanca lehteen, jonne tämä juttuni myös on päätynyt:

https://www.lehtiluukku.fi/lue/costablanca/03-2021/291296.html

Käytä alla olevia painikkeita, jos haluat jakaa tämän postauksen.

WhatsApp
Email

Kommentoi