Matkakertomuksia Espanjasta

Rio Seco

Teimme päiväretken Rio Seco -joen kuivunutta uomaa pitkin. Liikkeelle lähdimme joen yläpäästä Pinar de Campoverden Area Natural Rio Seco virkistysalueelta. Oppaiden mukaan täältä suunnalta pystyi tekemään rengasreitin ja tämän reitin varrelta näki kaikki kiinnostavimmat kohdat.

Ja näkemistä siellä olikin. Mahtavat eroosion muodostamat keltaiset hiekkakiviseinät ihastuttivat. Koko alueen tunnelma oli poikkeuksellinen. Olisiko syynä sitten ollut se, että saimme yksin kulkea koko reitin, seuranamme vain paahtava aurinko ja tuulessa hiljaa humisevat kaislat. Matkalla näimme vain keväästä riemuitsevan sammakkopariskunnan, joka liejussa häpeilemättä suoritti suvunjatkamisrituaaliaan.

Reitti oli hyvin merkitty, alkupäässä on riittävästi parkkitilaa. Matkaa oppaiden mukaan tulisi vähän yli neljä kilometriä. Me saimme askelmittariin 7 km johtuen varmaan siitä kun minun piti tutkia jokainen mutka kahteen kertaan.

Monethan kävelevät reitin alkaen sen rannikolta sisämaahan päin ja palaavat takaisin samaa reittiä. Kilometrejä näin kävellen kertyy kuulema 10 ja toiset mokomat takaisin. Tämä pienempi kiertoreitti kävi minun huonolle kunnolleni paremmin ja kaiken olennaisen kuitenkin pystyimme näkemää myös näin.

Tässä on linkki netistä löytämääni reittiselvitykseen.

Reittiselvitys

Reitiltä löytyi ihmeteltävää. Mahtavat seinämät, vanha ränsistynyt silta, erilaisia kasveja, paljon lintuja ja esimerkiksi kallioon kaiverrettu kreikkalaisen mytologian siivekäs hevonen Pegasus. Tämän ehkä tunnetuimman kreikkalaisen taruolennon on kallioon veistänyt alueella asunut kuvanveistäjä Ribera Girona 1950-luvulla. Pegasus oli Zeuksen hevonen. Pegasuksella on tiedon ja vapauden voima, ja se on runoilijoiden ja filosofien symboli. Kun Pegasus kuoli Zeus asetti sen tähdistöksi taivaalle.

Ennen kun poistutaan joen uoman polulta ihan loppupäässä asfalttitielle tullessa voi vielä poiketa katsomaan muutanan metrin tieltä syrjässä olevaa ”AHUMÁ” -luolaa.

Kommentoi

Scroll to Top