Sevilla viidessä päivässä

Info

 

Sevilla Espanjan Andalucian itsehallintoalueen ja Sevillan maakunnan pääkaupunki. itse kaupungin väkiluku on noin 700 000. Guadaquivirjoen rannalla.

Olimme neljän hengen porukassa lokakuussa 2018 viiden päivän matkalla Sevillassa. Laitan listan ja päiväohjelmamme tähän muistiin, ehkä siitä on apua Sevillaan matkaa suunnitteleville.

Perjantai:

 1. Alkuillasta saapuminen Sevillaan. Matka tehtiin AVE junilla Alicante – Madrid – Sevilla. Sevillan Santa Justa asemalta otettiin bussi numero C1 vastapäätä aseman pääovea Prado de san Sebastian pysäkille asti, josta noin 20 minuutin kävely hotellille.
 2. Hotelli Convento la Gloria, Argote de Molina kadulla. Ihan käypä hotelli, aivan keskeisellä paikalla. Ihan juutalaiskortteleiden kupeessa. Superhyvä aamiainen ja ystävällinen palvelu. Hiukan meluisa, mutta huippusijainti kompensoi sen puutteen.
 3. Iltakävely hotellilta av. De la Constitucionia pitkin Plaza Nuevalle ja Plaza de San Franciskolle ja el Divino Salvador kirkolle Plaza del Salvador aukiolle.
 4. ltapalaksi syötiin paikalliseen tapaan tapaksia Bodega Congorassa, Calle Albareda kadulla. Käppäiltiin vielä tovi Calle Tetuanilla ja sen sivukaduilla ikkunaostoksilla. Matkalla takaisin hotellille ihailtiin iltavalaistua Giraldan tornia, ja tultiin entistäkin vakuuttuneiksi siitä, että seuraavat neljä päivää Sevillassa tulevat olemaan täynnä ihastusta ja mieleenpainuvia hetkiä.

Lauantai:

 1. Aamusta Real Alcazar palatsi. Liput ostettiin netistä etukäteen. Näin saimme ajan myös Cuarto Real Alto kerrokseen nykyisenkin kuninkaan käyttämiin edustushuoneisiin. Opas oli mukana kertomassa huoneista
 2. Plaza del Cabildo, kaunis patio, jonka bongasimme Annukan Sevilla postauksesta
 3. Sieltä Plaza Espana Torre de Oron kautta
 4. Kävely juutalaiskortteleissa.
 5. Illalla Trianaan viettämään aikaa joenvarren ravintolassa. Siellä ihailimme Torre de Oroa yövalaistuksessa. Matkalla Trianaan kuvattiin härkätaisteluareena ulkoa.

Sunnuntai:

 1. Trianan keramiikkamuseo. Mielenkiintoinen museo näin mosaiikkiharrastajalle
 2. La campana konditoria, aivan ihastuttava kahvila Calle Siepres kadulla. Mukaan tarttui maittavia pipareita tuliaiseksi. Kahvila on vuodelta 1885
 3. Katedraali ja Giralda torni. Voi sitä prameutta katedraalissa, jossa myös Columbuksen hauta. Lähtemättömän vaikutuksen teki Giraldan torni ja sinne kiipeäminen
 4. Illalla seurueen naiset saattelivat miehet jalkapalloareenalle peliä katsomaan. Liput peliin oli ostettu netistä etukäteen. Naiset viettivät ”laatuaikaa” juutalaiskortelin ravintolassa.

Maanantai

 1. Aamulla suuntasimme takaisin Trianaan keramiikko-ostoksille ja halliin
 2. Metropol parasol tutkittiin tosi tarkkaan
 3. Matkalla hotellille bongattiin ihan sattumalta Annukan kertoma lintutaulu yhden kirkon seinältä
 4. Ostoskadut Sierpes ja Tetuan.
 5. Maittavat kakkukahvit Sv. De la Constitucion kadulla. Katu, jossa kulkee kaupungin ainut raitiovaunu. Kadulla on yksi todella kaunis talo, josta tietty piti ottaa monta kuvaa
 6. Viimeistä iltaa istuttiin taas juutalaiskortteleiden ihanissa kahviloissa

Tiistai:

 1. Viimeiseksi hieman sateiseksi päiväksi jäi Palacio de Pilatos. Onneksi uhmattiin sadetta sillä oli kyllä näkemisen arvoinen kokonaisuus
 2. Pieni pyrähdys vielä Intian arkistossa, jossa ei tällä kertaa ollut oikein mitään nähtävää kun juuri vasta rakensivat jotain näyttelyä. Rakennus sinällään oli hieno.
 3. Illansuussa taksilla asemalle ja junaan. Vaihto oli Cuencassa. Tosi hankala oli junanvaihto kun missään ei ollut mitään opasteita. Mentiin vahingossa pois vaihtoalueelta ja jouduttiin uudestaan matkatavaraskannaukseen. Onneksi oli aikaa

Nämä viisi päivää tällä ohjelmalla olivat hyvä ratkaisu. Etukäteen suunniteltuna jäi paljon aikaa kohteisiin ja niiden sulattelemiseen. Paljon jäi varmaan näkemättäkin mutta uskon, että pääkohteet saatiin käytyä rauhallisesti. Kaikki siirtymiset nähtävyyksien välillä tehtiin jalan, kiirettä ei tarvinnut pitää vaan jäi hyvin aikaa poiketa tapaksille ja kahville. Kaikista noista kohteista löytyy netistä lähjäpäin tietoa.

Jos nyt monta vuotta myöhemmin minulta kysyttäisiin mikä oli paras kokemus niin ehdottomasti Plaza Espana ja Giralda. Mutta koko kaupunki ja sen eri barriot ovat kyllä uudenkin matkan ansainneet. Tällä ensimmäisellä matkalla keskityimme turistinähtävyyksien bongaukseen. Keramiikka, joka on kovin lähellä sydäntäni oli myös isossa osassa näinä viitenä päivänä. Seuraavan kerran voidaan sitten keskittyä kulttuuriin, ehkä vähän soppailla ja tietysti urheiluun, että saadaan seurueen miespuolisetkin jäsenet tyytyväisiksi. Nyt tällä retkellä he kävivät katsomassa yhtä jalkapalloottelua sillä aikaa kun me naiset nautimme mukavasta tunnelmasta katukahviloissa pimenevässä illassa.

 

Hotel Convento la Gloria

Sevillan hotellimme oli aivan keskustassa, muutama sata metriä Giralda tornista ja Sevillan katedraalista. Pieni hyvin viihtyisä hotelli. Hotellissa oli ulkoterassi ja todella pieni kahvilatila, jossa tarjoiltiin aamiainan. Aamiainen oli kattava. Kaikki oli todella siistiä ja hyvin espanjalaista Palvelu oli ystävällistä. Sijainti oli kerrassaan mainio, joka paikkaan lyhyt matka.

Kommentoi