Teruel la escalinata

La Escalinata de Teruel

Tunnetaan myös nimellä Escalinata de la Estación

Nämä kauniit rappuset ovat espanjalaisen rakennusinsinöörin, teollisuusmiehen ja poliitikon José Torán de la Radin taidonnäyte. Hän syntyi Teruelissa 1888.

Portaat rakennettiin vuonna 1920-1921. Portaat yhdistävät Teruelin rautatieaseman ja vanhan kaupungin. Vanha kaupunki sijaitsee paljon korkeammalla kun asema ja tarvittiin helpotusta asemalta keskustaan pääsyyn.

Kaunis ja uniikki rakennuskokonaisuus on listattu Bien de Intres Cultural (BIC) listaan.

Portaissa on sekä neomudejar-arkkitehtuuria että modernistisia piirteitä. Rappusien yläpäässä keskellä on suihkulähde. Lähteen yläpuolella on iso kohokuva ”Los Amantesin” ikonografia. Kaunis teos on segovialaisen kuvanveistäjä Aniceto Marinasin (1866-1953) työ. Se kertoo Teruelin rakastavaisten tarinan. Kirjoitinkin siitä ja rakastavaisten museosta toiseen postaukseen. Tämä suuri portaikko vihittiin käyttöön 5. kesäkuuta 1921, ja vuonna 2008 se listattiin Bien de Intres Cultural (BIC) listaan

Reliefin alapuolella on kaunis yksityiskohta, mudejar-tähti, jossa härän pää. Senkin on suunnitellut portaikon suunnittelija José Torán de la Rad.

Jos ei jaksa kiivetä rappusia jalan voi käyttää hissiä, joka on ”rappusten sisällä”. Hissiin käynti maantasalta sivusta. Portaat päättyvät Ovalo nimiselle kadulle, josta lähtee monta kapeaa kuvaa kaupungin historialliseen keskustaan..

Me olimme varanneet hotellin, joka oli muutaman kymmenen metrin päässä rappusten ylätasanteelta. Varsin mainio paikka kun hotellin parkkihallin sisäänkäynti oli rautatieaseman luona rappusten alapäässä. Autolla ei tarvinnut lähteä seikkailemaan ollenkaan kapeille kujille. Kuitenkin hotellilla oli myös uloskäynti vanhan kaupungin kujalle. Hotelli oli siis ikäänkuin mäkeen rakennettu.

näkymä oman hotellihuoneemme parvekkeelta rappusille päin. Eli hotellin sijainti todella mainio

Voit halutessasi jakaa tämän postauksen:

Email
WhatsApp

Kommentoi